Dat is de “meetmachine””
© Piet de Wit 2017
Wij hebben een grote collectie topmerken fietskleding in onze winkel. Bent u opzoek naar een specifiek artikel van de door ons gevoerde collectie kleding aarzel niet en neem contact  op.
Protone Nero Matt
Protone Nero Matt
SPEEDAIRO RS
Complies to the European regulation EN 1078 Helmet for bicycle, inlineskating and skateboard use.
RETURN TO TECHNOLOGIES                         Graphene   Vooral in de herfst en winter is het belangrijk om goede bescherming te dragen tijdens hetfietsen. Of dit nu op een stads racefiets of e-bike is, op elke hoofd past een deksel.       De helmen van Catlike zijn sinds kort bij ons verkrijgbaar. De reden dat er gekozen is voor dit bijzondere merk, is       dat onder andere de veiligheid van de helmen uitzonderlijk is. Veel helmmerken bevatten dezelfde universele techniek die voorziet in extra veiligheid. De helmen van Catlike zijn echter veilig en stevig vanuit hun eigen visie, techniek en materiaal. Welke technieken Catlike voor de helmen gebruikt, is gelukkig niet top secret.       Grafeen           Grafeen is een nieuw materiaal dat Catlike onlangs heeft ontwikkeld om te verwerken in verscheidene helmen van het merk. Vaak wordt Grafeen gecombineerd met andere materialen. Op deze manier zorgt Catlike ervoor dat de constructie van de helm constant in ontwikkeling blijft. Het doel is om ervoor te zorgen dat de helm zo duurzaam, licht, veilig en zo weinig mogelijk volume bevat. Je vindt grafeen terug in de Catlike Mixino      Aramide en Grafeen      Aramide is een sterk materiaal dat wordt vaak gebruikt in de ruimtevaart en voor de meest uiteenlopende producten. De kooi binnenin de Mixino is voorzien van Aramide, gecombineerd met Grafeen nanovezels. Door deze twee te combineren, is het mogelijk om de veiligheidsvoorzieningen te verbeteren zonder de helmen te verzwaren of het volume te vergroten.      CES (Crash Energy System)      Het unieke ontwerp van de Catlike helm heeft ook daadwerkelijk een functie. Oe luchtgaten zijn namelijk strategisch gepositioneerd zodat er bij een (grote) impact meerdere plekken geraakt wordt. Mocht er dus onverhoopt een ongeval plaatsvinden, dan wordt de energie die hierbij vrijkomt over de gehele helm verspreid. Dit komt allemaal door het gebruik van de honingraat structuur in de helm.      SAS (Shock Absorbtion System)      De Catlike helmen zijn ontworpen om het hoofd zo goed mogelijk te beschermen tijdens een ongeval. De binnenzijde van de helm bevat geëxpandeerd Polystreen. Dit is het perfecte materiaal om een klap op te vangen tijdens een ongeval.      LNP (Low Nape Protection)       Design en veiligheid zijn harmonieus geïntegreerd om het achterhoofd te beschermen. De LNP technologie heeft een laag achterstuk en beschermt specifiek de achterkant van het hoofd zo volledig mogelijk.      En, zit jouw deksel ertussen?      De ontwikkelingen zijn oneindig en sluiten beter aan op de wensen van de verschillende soorten fietsers. Belangrijk is dus om te kijken naar een helm die goed past bij jouw wensen. Overwin de winter met een veilige helm en geniet des te meer van elke fietstocht.
MIXINO
    Gewicht :  230gr maat M  250gr maat L     3D DRY : het driedimensionale 3D DRY padding maakt gebruik van een multilagen open cel     bouwproces van hoogwaardige technologie voor het beste comfort en prestaties.     Aero Control : ongelooflijk aerodynamisch en best presterende stof; getest in de windtunnel en     in staat om een echt indrukwekkend cx te bieden. Elke positie die het hoofd zal aannemen zorgt     toch nog voor een goede uitstroom van de lucht die in een perfecte lijn ligt met de helm.     Transport bag : een beschermende hoes voor het transport van de helm.     Coolmax : uitneembare en wasbare binnenpadding in coolmax materiaal.     Eco  chinstrap : kinband vervaardigd uit eco-leer. De kinband is wasbaar en anti-bacterieel en     helpt om huid irritatie te voorkomen en is zeer comfortabel.     frame : het frame voorkomt bij een val dat de helm in verschillende stukken breekt.     M-Moulding : de innovatieve M-MOULDING technologie zorgt voor een betere schok     absorbatie en dit door middel van de polystyreen laag aan de binnenkant die aansluit aan het     polycarbonaat aan de buitenkant.     MIT : Het MIT technologie; toegepast op alle KASK helmen; garandeert een hogere veiligheid     en een volledige bescherming dankzij de laag polycarbonaat die de schelp tot op de top bedekt;     de basisring en op de rug van de helm.     Octofit : Rubberen micro dial regelaar zorgt voor een betere vingergreep. drijvende wieg     contactpunten gecombineerd met interne gel kussentjes zorgen voor optimaal comfort. Deze     dragers zijn geheel vrij en roteren 180° waardoor er een perfecte pasvorm voor elk hoofd wordt     verkregen. De skeletal beugels van de wieg zijn ontworpen en verfijnd om de beste pasvorm en     ondersteuning te bieden en dit zo licht mogelijk.     Sanitized : Door het Sanitized® proces is het stof aan de binnenkant behandeld met anti     bacteriële en anti microbiële stoffen.
Protone Lime
    Gewicht: M 220gr  L 250 gr     Up & Down: Het Up 'n' down aanpassing systeem geeft de meest nauwkeurige en     comfortabele pasvorm van een helm; dankzij het dubbele pivot ontwerp. Dit maakt dat het     achterhoofd ondersteunt door de riempjes; die dan gemakkelijk worden versteld om de juiste     spanning te bekomen door middel van een centraal pal wieltje. Dit fit systeem in combinatie     met een zeer ademend en interne antislip gel liner garandeert topprestaties voor de gebruiker.     Eco chinstrap: kinband vervaardigd uit eco-leer. De kinband is wasbaar en anti-bacterieel en     helpt om huid irritatie te voorkomen en is zeer comfortabel.     M-Moulding: de innovatieve M-MOULDING technologie zorgt voor een betere schok absorbatie     en dit door middel van de polystyreen laag aan de binnenkant die aansluit aan het polycarbonaat     aan de buitenkant.     Sanitized : Door het Sanitized® proces is het stof aan de binnenkant behandeld met anti     bacteriële en anti microbiële stoffen.enkant die aansluit aan het polycarbonaat aan de buitenkant.     HiViz: hoge zichtbaarheid door stickers en dit voor een maximale veiligheid; zelfs bij slecht zicht.     MIT: Het MIT technologie; toegepast op alle KASK helmen; garandeert een hogere veiligheid en     een volledige bescherming dankzij de laag polycarbonaat die de schelp tot op de top bedekt ; de     basisring en op de rug van de helm.
Kleur overzicht Mojito White
Mojito White
CASCO’s top model with Vautron   automatic visor. SPEEDairo RS black-neon Sizes 54–58 cm = M; 59–63 cm = L
Approval Standards The helmet shown here is a safety product of the CASCO brand and is manufactured according to strict quality controls at our family- owned manufactory in Europe. Please use the helmet only for sports and areas of application that are approved according to the safety standard on the label inside the helmet and observe the regulations for your country. Please read the instructions for use carefully. Mishandling of the helmet can lead to serious injury or even to death. No longer use the helmet if you have the suspicion the helmet may be damaged, this is especially the case when the helmet was subjected to a blow. The helmet wearer is solely responsible for his actions. CASCO International GmbH takes no responsibility for any damage or injury caused by inappropriate use of the helmet.
Grafeen is, een totaal nieuw materiaal, afkomstig van grafiet. Om uit te leggen hoe dit werkt, duiken we in de materie van natuurkunde, (voor de niet- fysica onder ons, is het even opletten geblazen). De basisstructuur wordt gevormd door koolstofatomen, deze zetten uit tot een zeshoekige vorm. Dit zorgt voor een structuur met meerdere lagen - net als by een hongraat - van dikke atomen. Samen met de wander- waals’ krachten, die zorgen voor verbinding tussen de atomen, wordt er een materiaal gecreëerd dat 200 keer sterker is dan staal en vederlicht. Dit materiaal biedt enorme mechanische weerstand en een aantal andere unieke eigenschappen. Deze buitengewone eigenschappen en de potentiële technische toepassingen hebben grafeen gemaakt tot één van de meest actieve onderzoeksgebieden, in huidige materiaaliaalfysica.
     The Ventral SPIN sets a new benchmark for aerodynamic performance, safety and ventilation in a road bike helmet. Designed and created using feedback from professional riders in the Cannondale – drapac Pro Cycling Team, our aerodynamic experts in WATTS Lab, combined with our experience and extensive computational fluid dynamic simulation and testing, the Ventral SPIN features a unqiue design which ensures it is the fastest and safest road bike helmet we have produced.        The Ventral’s design leads air through the helmet, instead of around it, which significantly reduces wake behind it and improves the helmet’s aerodynamic properties. The Ventral SPIN has been designed with specific airflow zones in the helmet to create different pressure zones, inspired by the Venturi effect, which has the effect of increasing airflow and speed allowing the helmet to pass through the air with greater ease and efficiency. The airflow zones also create superior ventilation and cooling which improve the overall performance of the helmet.        Residual air travelling over and around the helmet is managed by an aerodynamically optimised trailing edge, which reduces turbulence and generates a longer linear airflow off the helmet and rider, improving the helmet and rider’s aerodynamic performance.        The Ventral SPIN also features POC’s patent pending rotational impact protection system, SPIN, which is designed to reduce the effects of an oblique fall by reducing the amount of force transmitted to the head and brain. By using the innovative and unique pad technology, which sit directly against the user’s head and can shear in any direction during an oblique impact, SPIN pads allow the helmet to move relative to the head during a fall, reducing the force transmitted to the brain.        The Ventral SPIN is extremely lightweight yet features a fully wrapped unibody shell construction for extra security and an EPS liner which optimized for the perfect balance between weight and safety. A lightweight adjustment system and ergonomic precision strap design offers a superb and flexible fit. The helmet also features a new eye garage for practical storage of bike glasses.  
Kleur: Black - Neon
3D dry: The tridimensional 3D DRY padding utilizes a multi-layer open cell construction process: high technology for the best comfort and performance. Aero Control: Incredibly aerodynamic and top performing shell, tested in the wind- tunnel and able to provide a really impressive CX rate. Any position the head will assume the outflow of the air will be perfectly in line with the helmet. Coolmax: Removable and washable inner padding in Coolmax® material ECO Chinstrap: Chin pad with eco-leather chinstrap. The anallergic and washable chinstrap is extremely comfortable and helps to avoid irritation of the skin Magnetic Visor: The innovative magnetic visor is patented by KASK and integrated to the helmet thanks to a five magnets’ system. The total adherence of the visor to the helmet allows a continuous air flow and a great aerodynamic. MIT: The MIT Technology, applied to all KASK cycling helmets, guarantees a higher safety and a complete protection thanks to the polycarbonate layer that covers the shell on the top, on the base ring and on the back. SL Spacers: The chin strap incorporates soft lateral spacers, which thanks to their shape, enable excellent ventilation and avoid that unpleasant sweaty strap feeling. Size: Medium (55-58cm) Weight: 350g Certification: CE EN 1078 - CPSC 1203 - AS/NZS 2063 In vooraad Extra: Mirror lens  72,00
KASK Bambino Pro 2017
€ 309,95
Ventral SPIN
    Technical Features    Unique aerodynamic design optimized with CFD testing for enhanced aerodynamic     performance and minimal air turbulence.     Accelerated airflow zones, inspired by the venturi effect, to reduce fluid drag.     Extreme cooling and ventilation due to innovative air flow design.     Features POC’s patent pending rotational impact protection system, SPIN.     High performance EPS liner with targeted and optimised density to provide the ideal balance     of low weight and crash protection.     Fully wrapped unibody shell construction to increase safety and helmet integrity.     Light weight size adjustment system for a personalised fit.     Easily adjustable precision straps molded into the helmet liner for extra comfort and safety.     Eye garage to keep your sunglasses securely in position when placed on the helmet.     Used and preferred by Cannondale – drapac Pro Cycling Team.
Ventral SPIN
OCTAL X Spin
OCTAL X Spin
     The Octal X SPIN helmet has been developed from the same technology and design as the award-winning Octal road helmet, notably the extreme ventilation, low weight, unibody shell construction and aerodynamic efficiency.      To perfectly suit the needs of cross country mountain biking the Octal X SPIN has added robustness and protection and features POC's patent pending rotational impact protection system, SPIN, which is designed to reduce the effects of an oblique fall by reducing the amount of force transmitted to the head and brain. By using the innovative and unique pad technology, which sit directly against the user's head and can shear in any direction during an oblique impact, SPIN pads allow the helmet to move relative to the head during a fall, reducing the force transmitted to the brain.      The Octal X SPIN is further enhanced with the inclusion of POCs proven aramid bridge technology which adds structural integrity. An additional feature which is fundamental in the Octal X SPIN's improved performance and safety is also the extended helmet shell, which covers more of the helmet liner ensuring that the helmet has enhanced strength properties with very little increase in weight.
NOT ALL FALLS ARE EQUAL Not all falls are created equal, but thanks to advanced research we now know that we have to protect against even the slightest rotational impacts as much as direct linear falls, which is why we created SPIN.
SHEAR INNOVATION      The most common type of fall results in an angled, or oblique, impact with the ground or object which can lead to a rotation of the helmet and head. Research has shown that compared to a direct, or linear, fall the force required to cause serious injury from an oblique impact is often much lower. To counter this common impact scenario we created SPIN pads, an evolution in head and brain protection.
Technical Features XC and Cyclocross helmet     Fully wrapped unibody shell construction to improve helmet strength.     Features POC’s patent pending rotational impact protection system,     SPIN (Shearing Pad INside).     Very lightweight.     Highly ventilated using POC’s unique ventilation design.     Aramid bridge technology added to EPS liner for enhanced structural integrity.     High performance Polycarbonate (PC) shell covering more of the liner to improve safety and      protection   against sharp objects.     Simple and easy adjustment system for a perfect fit.     Precision straps molded into liner for extra comfort.     Eye garage to keep your sunglasses.     Recco reflector.
Bij het kiezen van een helm stond je tot voor kort voor een lastige keuze: lichtgewicht, ventilatie, aerodynamica - kies er twee, en je hebt je helm. Wij hebben het echter niet zo op compromissen. Je hoeft niet verder te kijken dan de nieuwe S-Works Evade-helm als bewijs hiervan - de snelste racehelm we ooit hebben gemaakt.
S-Works Evade
    Ontwikkeld in onze Win Tunnel - de snelste racehelm die we ooit hebben getest.     4th Dimension ventilatiesysteem met grote openingen, interne Cross-Channels en strategisch geplaatste uitlaten om de verkoelende luchtstroom     te maximaliseren.     Gepatenteerd Energy Optimized Multi-Density EPS constructie om impactenergie optimaal te absorberen.     Gepatenteerde met Aramid versterkte Inner Matrix die zorgt voor een lichte constructie.     Het ultralichte Mindset HairPort II micro-dail passysteem is in hoogte instelbaar en zorgt voor een perfecte pasvorm.     Gutter Action brow pad voor meer comfort een betere afvoer van transpiratie.     Dunne, zachte en lichte 4X DryLite bandjes rekken niet uit en nemen geen zweet of water op.     Tri-Fix systeem voor verbeterd comfort en makkelijk aanpassen van de lengte van de bandjes.     Door de bandjes zo veel mogelijk in de helm te verwerken zijn de bandjes korter en is er minder contact tussen de huid en de bandjes, met meer     comfort als resultaat.     Gebruiksvriendelijke en veilige magneetsluiting.
S-Works Evade
€ 249,90