Dat is de “meetmachine””
© Piet de Wit 2017
Wij hebben een grote collectie topmerken fietskleding in onze winkel. Bent u opzoek naar een specifiek artikel van de door ons gevoerde collectie kleding aarzel niet en neem contact  op.
Protone Nero Matt
Protone Nero Matt
SPEEDAIRO RS
Complies to the European regulation EN 1078 Helmet for bicycle, inlineskating and skateboard use.
RETURN TO TECHNOLOGIES                         Graphene Vooral in de herfst en winter is het belangrijk om goede bescherming te dragen tijdens het fietsen. Of dit nu op een stads racefiets of e-bike is, op elke hoofd past een deksel. De helmen van Catlike zijn sinds kort bij ons verkrijgbaar. De reden dat er gekozen is voor dit bijzondere merk, is dat onder andere de veiligheid van de helmen uitzonderlijk is. Veel helmmerken bevatten dezelfde universele techniek die voorziet in extra veiligheid. De helmen van Catlike zijn echter veilig en stevig vanuit hun eigen visie, techniek en materiaal. Welke technieken Catlike voor de helmen gebruikt, is gelukkig niet top secret. Grafeen Grafeen is een nieuw materiaal dat Catlike onlangs heeft ontwikkeld om te verwerken in verscheidene helmen van het merk. Vaak wordt Grafeen gecombineerd met andere materialen. Op deze manier zorgt Catlike ervoor dat de constructie van de helm constant in ontwikkeling blijft. Het doel is om ervoor te zorgen dat de helm zo duurzaam, licht, veilig en zo weinig mogelijk volume bevat. Je vindt grafeen terug in de Catlike Mixino Aramide en Grafeen Aramide is een sterk materiaal dat wordt vaak gebruikt in de ruimtevaart en voor de meest uiteenlopende producten. De kooi binnenin de Mixino is voorzien van Aramide, gecombineerd met Grafeen nanovezels. Door deze twee te combineren, is het mogelijk om de veiligheidsvoorzieningen te verbeteren zonder de helmen te verzwaren of het volume te vergroten. CES (Crash Energy System) Het unieke ontwerp van de Catlike helm heeft ook daadwerkelijk een functie. Oe luchtgaten zijn namelijk strategisch gepositioneerd zodat er bij een (grote) impact meerdere plekken geraakt wordt. Mocht er dus onverhoopt een ongeval plaatsvinden, dan wordt de energie die hierbij vrijkomt over de gehele helm verspreid. Dit komt allemaal door het gebruik van de honingraat structuur in de helm. SAS (Shock Absorbtion System) De Catlike helmen zijn ontworpen om het hoofd zo goed mogelijk te beschermen tijdens een ongeval. De binnenzijde van de helm bevat geëxpandeerd Polystreen. Dit is het perfecte materiaal om een klap op te vangen tijdens een ongeval. LNP (Low Nape Protection) Design en veiligheid zijn harmonieus geïntegreerd om het achterhoofd te beschermen. De LNP technologie heeft een laag achterstuk en beschermt specifiek de achterkant van het hoofd zo volledig mogelijk. En, zit jouw deksel ertussen? De ontwikkelingen zijn oneindig en sluiten beter aan op de wensen van de verschillende soorten fietsers. Belangrijk is dus om te kijken naar een helm die goed past bij jouw wensen. Overwin de winter met een veilige helm en geniet des te meer van elke fietstocht.
MIXINO
    Gewicht :  230gr maat M  250gr maat L     3D DRY : het driedimensionale 3D DRY padding maakt gebruik van een multilagen open cel     bouwproces van hoogwaardige technologie voor het beste comfort en prestaties.     Aero Control : ongelooflijk aerodynamisch en best presterende stof; getest in de windtunnel en     in staat om een echt indrukwekkend cx te bieden. Elke positie die het hoofd zal aannemen zorgt     toch nog voor een goede uitstroom van de lucht die in een perfecte lijn ligt met de helm.     Transport bag : een beschermende hoes voor het transport van de helm.     Coolmax : uitneembare en wasbare binnenpadding in coolmax materiaal.     Eco  chinstrap : kinband vervaardigd uit eco-leer. De kinband is wasbaar en anti-bacterieel en     helpt om huid irritatie te voorkomen en is zeer comfortabel.     frame : het frame voorkomt bij een val dat de helm in verschillende stukken breekt.     M-Moulding : de innovatieve M-MOULDING technologie zorgt voor een betere schok     absorbatie en dit door middel van de polystyreen laag aan de binnenkant die aansluit aan het     polycarbonaat aan de buitenkant.     MIT : Het MIT technologie; toegepast op alle KASK helmen; garandeert een hogere veiligheid     en een volledige bescherming dankzij de laag polycarbonaat die de schelp tot op de top bedekt;     de basisring en op de rug van de helm.     Octofit : Rubberen micro dial regelaar zorgt voor een betere vingergreep. drijvende wieg     contactpunten gecombineerd met interne gel kussentjes zorgen voor optimaal comfort. Deze     dragers zijn geheel vrij en roteren 180° waardoor er een perfecte pasvorm voor elk hoofd wordt     verkregen. De skeletal beugels van de wieg zijn ontworpen en verfijnd om de beste pasvorm en     ondersteuning te bieden en dit zo licht mogelijk.     Sanitized : Door het Sanitized® proces is het stof aan de binnenkant behandeld met anti     bacteriële en anti microbiële stoffen.
Protone Lime
    Gewicht: M 220gr  L 250 gr     Up & Down: Het Up 'n' down aanpassing systeem geeft de meest nauwkeurige en     comfortabele pasvorm van een helm; dankzij het dubbele pivot ontwerp. Dit maakt dat het     achterhoofd ondersteunt door de riempjes; die dan gemakkelijk worden versteld om de juiste     spanning te bekomen door middel van een centraal pal wieltje. Dit fit systeem in combinatie     met een zeer ademend en interne antislip gel liner garandeert topprestaties voor de gebruiker.     Eco chinstrap: kinband vervaardigd uit eco-leer. De kinband is wasbaar en anti-bacterieel en     helpt om huid irritatie te voorkomen en is zeer comfortabel.     M-Moulding: de innovatieve M-MOULDING technologie zorgt voor een betere schok absorbatie     en dit door middel van de polystyreen laag aan de binnenkant die aansluit aan het polycarbonaat     aan de buitenkant.     Sanitized : Door het Sanitized® proces is het stof aan de binnenkant behandeld met anti     bacteriële en anti microbiële stoffen.enkant die aansluit aan het polycarbonaat aan de buitenkant.     HiViz: hoge zichtbaarheid door stickers en dit voor een maximale veiligheid; zelfs bij slecht zicht.     MIT: Het MIT technologie; toegepast op alle KASK helmen; garandeert een hogere veiligheid en     een volledige bescherming dankzij de laag polycarbonaat die de schelp tot op de top bedekt ; de     basisring en op de rug van de helm.
Kleur overzicht Mojito White
Mojito White
CASCO’s top model with Vautron   automatic visor. SPEEDairo RS black-neon Sizes 54–58 cm = M; 59–63 cm = L
Approval Standards The helmet shown here is a safety product of the CASCO brand and is manufactured according to strict quality controls at our family- owned manufactory in Europe. Please use the helmet only for sports and areas of application that are approved according to the safety standard on the label inside the helmet and observe the regulations for your country. Please read the instructions for use carefully. Mishandling of the helmet can lead to serious injury or even to death. No longer use the helmet if you have the suspicion the helmet may be damaged, this is especially the case when the helmet was subjected to a blow. The helmet wearer is solely responsible for his actions. CASCO International GmbH takes no responsibility for any damage or injury caused by inappropriate use of the helmet.
Grafeen is, een totaal nieuw materiaal, afkomstig van grafiet. Om uit te leggen hoe dit werkt, duiken we in de materie van natuurkunde, (voor de niet- fysica onder ons, is het even opletten geblazen). De basisstructuur wordt gevormd door koolstofatomen, deze zetten uit tot een zeshoekige vorm. Dit zorgt voor een structuur met meerdere lagen - net als by een hongraat - van dikke atomen. Samen met de wander- waals’ krachten, die zorgen voor verbinding tussen de atomen, wordt er een materiaal gecreëerd dat 200 keer sterker is dan staal en vederlicht. Dit materiaal biedt enorme mechanische weerstand en een aantal andere unieke eigenschappen. Deze buitengewone eigenschappen en de potentiële technische toepassingen hebben grafeen gemaakt tot één van de meest actieve onderzoeksgebieden, in huidige materiaaliaalfysica.
AVIP - Performance and Protection Based on the award winning Octal helmet, Octal MIPS has been further developed and equipped with MIPS technology (Multi-directional Impact Protection System) to reduce the rotational forces to the brain in the case of an oblique impact. The Octal helmet provides more coverage and additional protection of the temples and back of the head and the EPS liner is strategically thicker in the most exposed areas. The fully wrapped unibody shell construction functions as a monocoque and enhances the safety properties and construction integrity of the helmet while maintaining a low weight. POC has approached ventilation in a unique way and instead of using many small vents, Octal has fewer, but larger, ventilation slots. This ventilation design allows more air to flow through the helmet, which also results in improved aerodynamic performance. The lightweight size adjustment system ensures a comfortable and secure fit while the Coolbest padding helps reduce the temperature in the interface between the helmet and head. As a part of the AVIP concept, Octal MIPS comes in high visibility colors, with a reflective sticker kit and with an ICE tag. TECHNICAL FEATURES     MIPS (Multi-directional Impact Protection System).     High performance EPS liner, optimized in density.     Fully wrapped unibody PC shell construction.     Superior ventilation, using POC's unique ventilation design.     Low contact size adjustment system.     Straps molded into liner.     Temperature regulating Coolbest padding.     Color combinations and reflective patches for enhanced visibility.     Eye garage to keep your sunglasses securely in position when placed on the helmet.     ICE tag included.     AVIP sticker kit for improved visibility     Color finish: shiny CERTIFICATIONS EN 1078, CPSC 12.03 SIZES & WEIGHT EN 1078 Small: 50-56 cm (210 g) Medium: 54-60 cm (215 g) Large: 58-62 cm (225 g) SIZES & WEIGHT CPSC 12.03 Small: 50-56 cm (230 g) Medium: 54-60 cm (250 g)  
Octal AVIP MIPS
Kleur: Black - Neon Kleur: Zink Orange/Hydrogene White
3D dry: The tridimensional 3D DRY padding utilizes a multi-layer open cell construction process: high technology for the best comfort and performance. • Aero Control: Incredibly aerodynamic and top performing shell, tested in the wind-tunnel and able to provide a really impressive CX rate. Any position the head will assume the outflow of the air will be perfectly in line with the helmet. • Coolmax: Removable and washable inner padding in Coolmax® material • ECO Chinstrap: Chin pad with eco-leather chinstrap. The anallergic and washable chinstrap is extremely comfortable and helps to avoid irritation of the skin • Magnetic Visor: The innovative magnetic visor is patented by KASK and integrated to the helmet thanks to a five magnets’ system. The total adherence of the visor to the helmet allows a continuous air flow and a great aerodynamic. • MIT: The MIT Technology, applied to all KASK cycling helmets, guarantees a higher safety and a complete protection thanks to the polycarbonate layer that covers the shell on the top, on the base ring and on the back. • SL Spacers: The chin strap incorporates soft lateral spacers, which thanks to their shape, enable excellent ventilation and avoid that unpleasant sweaty strap feeling. • Size: Medium (55-58cm) • Weight: 350g • Certification: CE EN 1078 - CPSC 1203 - AS/NZS 2063 In vooraad Extra: Mirror lens  72,00
KASK Bambino Pro 2017
KASK Bambino Pro 2017
€ 309,95