Jaren van doordacht Zwitsers design en technisch onderzoek hebben geleid tot het ontstaan van de Stromer ST1: de nieuwe standaard voor e-bikes die u verwachtingen radicaal wijzigen. Ontdek hoe de stijl en de kracht van deze op u wensen aangepaste e-bike het vervoer in de stad een boost geeft en fietsen weer leuk maakt.
Diensten
© Piet de Wit 2017
De eerste digitaal verbonden e-bike. De volledig geïntegreerde gebruikersinterface is uitgerust met Omni en biedt live rijgegevens, gsm, gps, kan bovendien via de Stromer App communiceren met en instructies ontvangen van smartphones. Simpel gezegd is de ST2 de toekomst van e-bikes. 
THE FUTURE IS NOW    
€ 6.490,00*
More Power De nieuwe en compactere SYNO Drive motor van de ST2 biedt niet alleen een vermogen van 500W maar ook een geweldig koppel van 35 Nm. Dat is meer dan genoeg om een grote glimlach op uw gezicht te toveren wanneer u begint te trappen. Het is ook een grote opluchting als u een steile helling of een heuvel op wilt. U kunt de drie ondersteuningsmodussen en de mate van terugwinning bij het remmen kiezen met de besturing naast de handgreep op het stuur. De zeer onderhoudsvriendelijke en efficiënte SYNO Drive motor biedt ondersteuning tot 45 km/u. Als u in een stedelijk omgeving woont, op de fiets naar het werk gaat of juist geniet van lange tochten buiten de stad, dan begrijpt u al snel waarom wij vaak zeggen dat de ST2 'sneller is dan een autor'.
More Range Met een bereik tot wel 150 km plaatst de nieuwe, exclusieve Li Ion accu de ST2 in de buitencategorie. De 48V-accu bevat maar liefst 814 Wh aan energie. Ondanks deze flinke verbetering in duurzaamheid is de accu van de ST2 nog steeds keurig geïntegreerd in de onderbuis. De ST2 biedt complete flexibiliteit als het gaat om het opladen van de accu. Deze kan via een externe aansluiting in het frame worden opgeladen terwijl hij in het frame zit. Of hij kan met een draai van een sleutel en een druk op de knop uit het frame worden gehaald en thuis, op kantoor of zelfs in een café worden opgeladen met de Stromer-oplader. De ST2 kan zelfs tijdens het fietsen worden opgeladen. Als het remsysteem van de ST2 wordt gebruikt genereert het energie die wordt teruggewonnen en in de accu wordt opgeslagen. Dit heet een recuperatierem. Daarnaast voldoet de ST2 aan de EnergyBus standaard. EnergyBus is een open standaard voor de integratie van en communicatie tussen de onderdelen van lichte elektrische voertuigen.
More Design Een Stromer herkent u uit duizenden. Met zijn elegante en sterke lijnvoering valt hij overal op. Voor de ST2 is het unieke Stromer-design verder verfijnd, waarbij zelfs de kleinste details op het gebied van veiligheid, onderhoudsvriendelijkheid, comfort, bediening, performance en stijl perfect op elkaar zijn afgestemd. Daarbij hebben de Stromer-designers slechts één motto gehad: ‚less is more’ voor de grootste mogelijke integratie. De kabels zijn in het frame weggewerkt. De U-vormige dagverlichting is in de balhoofdbuis geïntegreerd en zorgt ervoor dat u altijd optimaal zichtbaar bent in het verkeer. Zo is de ST2 een echte blikvanger die pas bij de tweede of derde keer kijken zijn echte design-geheimen prijsgeeft.
More Connectivity Stromer schrijft op dit moment geschiedenis als het gaat om digitale connectiviteit. De revolutionaire nieuwe interface van de ST2 biedt een draadloze verbinding tussen de fiets en andere contactpunten zoals het Stromer Portal en uw smartphone. Hierdoor konden onze ontwikkelaars handige functies inbouwen zoals op slot zetten op afstand. De prestatie-instellingen van de fiets kunt u finetunen vanaf uw smartphone, u kunt draadloos firmware updaten, u kunt op afstand fietsgegevens lezen en functies bedienen en met de Smartphone App kunt u uw fiets op afstand op slot zetten, of juist van het slot halen.   Dit is allemaal mogelijk dankzij Omni, ons eigen cloud-based platform. Omni biedt niet alleen diefstalbescherming, het slaat ook de onderhoudsgegevens van uw Stromer op en maakt zo uw leven maar ook dat van uw Stromer dealer een stuk makkelijker.
ST814  Energie: 814 Wh  Spanning: 48 V  Gewicht: 5 kg  tot 180 kilometer
    ST983 Energie: 983 Wh Spanning: 48 V Gewicht: 5 kg tot 180 kilometer
ST2 MODELLEN De Stromer ST2 is er in twee modellen: Sport en Comfort Het Sport-model is verkrijgbaar met een 20”- en 17”-frame. Het Comfort-model biedt meer gemak bij op en afstappen en is verkrijgbaar met een 17”-frame.  Beide varianten hebben een groep van Shimano met 20 versnellingen. De ST2 is uitgevoerd in witte hoogglans en om het leven zo prettig mogelijk te maken is hij uitgerust met de exclusieve Stromer City Kit, inclusief lichtmetalen spatborden, bagagedrager, krachtige koplamp en achterlicht.
ONDERDELEN De ST2 heeft alle accessoires die u nodig hebt om uw ST2-ervaring veilig, soepel en comfortabel te maken. Schijfremmen: Alle Stromer-modellen zijn uitgerust met schijfremmen.  De remprestaties zijn afgestemd op de snelheid en het gewicht van de fiets zodat u altijd op een gecontroleerde, veilige manier kunt remmen. Banden: de banden van de ST2 hebben geïntegreerde lekbescherming. De BigBen banden van Schwalbe zijn speciaal voor Stromer ontwikkeld om meer schokdemping te bieden, voor maximaal rijcomfort. Carbonvork: carbon combineert een laag gewicht en goede prestaties met de flexibiliteit om schokken en vibraties te dempen. De hobbelige weg ligt achter u, de gladde voor u! Zadel: voor de ST2 is een op maat gemaakt zadel ontwikkeld dat past bij het gestroomlijnde design maar niet inlevert op ergonomie en comfort. City Kit: speciaal gemaakte Stromer-spatborden passen perfect bij het ontwerp en geven u bescherming bij de meest ruige omstandigheden. Onze Stromer Racktime-bagagedrager is speciaal ontworpen om precies boven het achterwiel te passen. Hij is gestroomlijnd, praktisch en stevig. De op maat gemaakte Supernova-koplamp geeft 165 lumen vanuit een wel heel compact formaat, en het achterlicht is zeer energiezuinig. Hiermee wordt u gegarandeerd opgemerkt.
AANDRIJFSYSTEEM VAN DE ST2 De SYNO Drive motor van de ST2 is een borstelloze gelijkstroommotor die zich in de achternaaf van de fiets bevindt. Omdat de motor volledig is geïntegreerd in de achteras zijn de industriële kogellagers het enige wrijvingspunt, wat een zeer stil, ultra-efficiënt en vrijwel onderhoudsvrij systeem oplevert. Als 35 Nm aan koppel niet genoeg is om een glimlach op uw gezicht te krijgen zodra u begint met trappen dan doen de 500 W aan vermogen dat zeker als u een helling pakt of moet racen om op tijd op uw werk te komen. De ST2 biedt trapondersteuning tot 45 km/u zodat u zelfs boven uw normale fietssnelheid nog uw krachten kunt sparen. Om deze krachten in goede banen te leiden is de ST2 uitgerust met steekassen voor en achter voor meer stijfheid en veiligheid.
ACCU Met de ST2 bereikt u een nieuw niveau als het gaat om actieradius. Zo kunt u nu dankzij een nog efficiëntere motor en een grotere accu tot 180 kilometer afleggen voordat uw ST2 weer nieuwe energie nodig heeft. Ondanks de enorme capaciteit van 983 Wattuur zit de accu met lithium-ioncellen onopvallend geïntegreerd in de onderbuis van het frame. Bij het opladen van de accu van uw ST2 hebt u alle keus. U kunt hem nog in het frame opladen met een stekkeraansluiting maar u kunt hem ook uit het frame nemen en overal opladen met behulp van de oplader. En met de terugwinningsmodus creëert u bij het remmen zelfs energie die meteen weer wordt opgeslagen in de accu.
* accu: 814 Wh
SPECIFICATIES Remmen Magura MT2/4, 180 mm, met geïntegreerde                              recuperatieremsensor Groep Shimano, 20 versnellingen, 52x36T, CS 11-34T Koplamp Supernova, ontwikkeld voor Stromer Achterlicht Busch + Müller Toplight Mini Dagverlichting Stromer, voor en achter geïntegreerd (beschikbaar op basis                              van landelijke wetgeving) Spatborden Stromer, lichtmetaal Bagagedrager Racktime, ontwikkeld voor Stromer Banden Schwalbe BigBen 26x2,15, ontwikkeld voor Stromer Standaard Pletscher Optima ARA Zadel Stromer custom