Fietskleding Assos

ASSOS, opgericht in 1976 door Toni Maier, ontwikkelde het allereerste carbon fietsframe. Door zijn uitgebreide onderzoek naar aerodynamica bleek dat kleding een cruciale rol speelde in de weerstand. Met zijn herziene focus op kleding vond hij de eerste Lycra® fietsbroek uit. Door de voortdurende investering in R&D heeft Assos een aantal belangrijke innovaties in de wielerwereld gerealiseerd, zoals de 1e sublimatie van een fietsshirt in 1980, de eerste zeem met een elastische interface in een fietsbroek in 2001 en de ontwikkeling van de snelste bodysuit ter wereld in 2004.

De naam ASSOS is onlosmakelijk verbonden aan innovatie. Het doel van ASSOS is om de meest comfortabele en functionele fietskleding te ontwikkelen. ASSOS kwam in 1976 met de eerste Lycra fietsbroek en loopt nog steeds voorop in de ontwikkeling van fietskleding.

De ASSOS fietsbroeken worden gezien als de beste op de markt. Zo is de ASSOS Cento S7 de ultieme bibshort als je op zoek bent naar comfort. Wil je in de winter ook door fietsen? Dan biedt ASSOS ook een breed gamma aan lange fietsbroeken welke jou door de winter helpen.

Met de fietsjassen uit de nieuwste Prof Black reeks houd je ook het bovenlichaam warm. Een absolute aanraden is de ASSOS Campionissimo Bonka Cento 6 uitvoering, welke perfect om het lichaam aansluit, warm is en toch zeer goed ventileert.