Deze beschikking is op 10 juli 2014 uitgereikt door de burgemeester de heer P.C. Tange. Het gaat om een hele bijzondere onderscheiding. De Koning kent namelijk twee soorten predicaten toe, te weten Koninklijk en Hofleverancier. Het predicaat Koninklijk is weggelegd voor de hele grote bedrijven. In Nederland zijn ongeveer 400 bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen.

Hofleveranciers zijn vaak kleine of middelgrote familiebedrijven die goed bekend staan. In de regel levert men niet daadwerkelijk aan het hof, al is dat natuurlijk wel mogelijk. Andersom is het absoluut niet zo dat een bedrijf dat weleens aan het hof levert ook het predicaat Hofleverancier mag voeren. Ooit was een hofleverancier wel iemand die zaken deed met het hof.

piet de wit hofleverancier

In de media

Piet de Wit stond in december 2011 als eerste fietsspecialist ooit op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam. Veel verbaasde blikken natuurlijk, maar ook waardering en stof tot nadenken. Bekijk in de video hoe het verslaggever en lifestyle expert Diederik Koenders beviel tijdens zijn bezoek aan Piet de Wit in Wormerveer.

Piet de Wit was een succesvolle wielrenner.

Bij de amateurs werd hij tweemaal wereldkampioen, in 1966 en 1967. Hij was prof van 1968 tot 1974. In die tijd werd hij driemaal Nederlands kampioen. Bij de wereldkampioenschappen won hij eenmaal zilver en tweemaal brons. Ook won hij in 1973 samen met Leo Duyndam de zesdaagse van Zürich. Piet de Wit was jarenlang teammanager van de Nederlandse baanploeg.

piet de wit wielrenner

Topkwaliteit

Met onze technische deskundigheid en kennis van de markt geven we u zeer deskundig advies. U rijdt bij ons de zaak uit de beste fiets binnen uw budget.

Deskundigheid

Wij zijn al 100 jaar een zelfstandig bedrijf. U kunt erop vertrouwen dat wij u objectief adviseren. Ten aanzien van fietsen vindt u bij ons het topsegment voor de veeleisende gebruiker.

Maatwerk

Piet de Wit wil graag trendsettend zijn. Wij nemen de nieuwste technieken op, beoordelen deze kritisch, testen het zelf en kunnen u met de juiste argumenten adviseren.